Sprekers

Kerstin Uvnäs Moberg

arts, onderzoeker en professor in de fysiologie uit Stockholm, Zweden

Kerstin Uvnäs Moberg is gespecialiseerd in vrouwengezondheid en de fysiologie van vrouwen. Ze is al meer dan 30 jaar met deze materie bezig. Ze is een pionier op het gebied van onderzoek naar het hormoon oxytocine en zij was één van de eerste onderzoekers die zich bezighield met het gedrag (zowel psychologisch als fysiologisch) tijdens de bevalling, borstvoeding en de menopauze. Ze is arts en professor in de fysiologie en doet onderzoek met focus op de herstellende aspecten van oxytocine.

Kerstin Uvnäs Moberg heeft meer dan 400 wetenschappelijk artikelen en verschillende boeken over oxytocine geschreven, waaronder ‘De Oxytocine Factor’.

Ze is een briljante spreker die de moeilijke theorie rondom oxytocine glashelder kan uitleggen.

www.kerstinuvnasmoberg.com

Tine Greve

verloskundige en borstvoedingsconsulent, acupuncturist uit Oslo, NoOrwegen

Tine Greve werkt momenteel part time als verloskundige, borstvoedingsconsulent en acupuncturist in een breed opgezet gezondheidscentrum voor moeders en baby’s.

Na haar opleiding tot verloskundige aan de verloskundigen opleiding in Kopenhagen begon ze haar carrière als verloskundige en borstvoedingsconsulent bij de National Advixory for Breastfeeding in Oslo, Norway.

Ze werkte vele jaren in diverse klinieken op de verloskamers en de verloskundige afdeling in combinatie met haar werk als borstvoedingsconsulent.

In 2014 haalde ze haar bachelor in Acupuncture and Traditional Chinese Medicine.

Ze geeft vaak presentaties tijdens de Midwifery Today conferenties zowel in Europa als in de USA.

www.kurseriet.no

Dr. Sara Wickham

verloskundige en onderzoeker uit Avebury, United Kingdom

Dr. Sara Wickham PhD, RM, MA, PGCert, BA (HOns) is een zeer gepassioneerde verloskundige, spreekster, auteur en onderzoeker/wetenschapper, die als zelfstandige werkt.

Ze schrijft blogs en biedt online cursussen aan, waarbij ze bronnen voor zowel verloskundige als geboortewerkers en vrouwen creëert, waar men veel informatie uit kan putten.

Sara’s carrière is zeer afwisselend geweest. Zo heeft ze meer dan 20 jaar gewerkt als verloskundige, maar ze heeft ook veel les gegeven en onderzoek gedaan.

Ze is de kritische auteur van 15 boeken, waaronder boeken over Vitamine K, Anti-D en het inleiden van een bevalling.

www.sarawickham.com